dimarts, 3 de gener del 2023

LLEGINT LES IMATGES ALS MITJANS

En aquesta tasca et mouràs en el camp de la connotació, és a dir en el camp dels missatges codificats. Són lectures més subjectives i de major profunditat que tenen a veure amb la influència cultural, simbòlica, que segons el bagatge del receptor, serà percebuda en major o menor mesura.

En aquesta tasca tens l'apassionant tasca de "llegir" les imatges, de filar el que es veu amb el que s'ha d'interpretar a posteriori.

En resum, aquesta, és una lectura més compromesa. És el com la societat llig el missatge en la imatge i la seua composició. La imatge es torna simbòlica, connotant el significat. Benvingut/a a el fascinant món de la retòrica visual.

TASCA

Has de compilar 11 imatges procedents de diferents mitjans (anuncis publicitaris, il·lustracions, fotografies i fins i tot, obres d'art) que apliquen les figures retòriques proposades: 

1. Metàfora 

2. Antítesi 

3. Hipèrbole 

4. Comparació O Símil. 

5. Hipèrbaton 

6. Prosopopeia O Personificació. 

7. Sinècdoque. 

8. El·lipsi. 

9. Paradoxa 

10. Metonímia 

11. Anàfora. 

És a dir, has de buscar ( en internet, o fotografiant personalment de revistes i anuncis urbans) una imatge per a cada figura retòrica, evidentment diferents a les propostes en la presentació i es valorarà positivament que no totes les imatges recopilades provinguen del món publicitari, on és més freqüent trobar aquests usos retòrics. 

Donem per fet que algunes imatges, especialment de la publicitat gràfica, poden posar en joc més d'un recurs retòric, en aquest cas pots també fer-lo veure, posant com destacada la figura retòrica que siga més evident. En tot cas al costat de cada imatge ha d'anar un breu text justificant l'elecció de cada imatge per a la figura retòrica proposada i la seua lectura.

https://view.genial.ly/5e1b57fc753abd1738f53aad/presentation-leyendo-mas-alla-de-la-imagen ACÍ UN EXEMPLE DE LA TASCA A REALITZAR:
https://view.genial.ly/5e1b57fc753abd1738f53aad/presentation-leyendo-mas-alla-de-la-imagen

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada